ບົດຄົ້ນຄວ້າຫຍໍ້ ຜົນກະທົບ ແລະ ການປັບຕົວຂອງຜູ້ປະກອບການອຸດສາຫະກໍາໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານໄລຍະໂຄວິດ-19
ໃນວັນທີ 13 ມັງກອນ 2022, ທາງສະຖາບັນອຸດສາຫະກໍາ ແລະ ການຄ້າ ພະແນກຄົ້ນຄວ້ານະໂຍບາຍອຸດສາຫະກໍາ ແລະ ຫັດຖະກໍາ, ໄດ້ຄົ້ນຄວ້າຫຍໍ້ ດ້ານນະໂຍບາຍຜົນກະທົບ ແລະ ການປັບຕົວຂອງຜູ້ປະກອບການອຸດສາຫະກໍາໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານໄລຍະການແຜ່ລະບາດຂອງພະຍາດໂຄວິດ-19 ເພື່ອຮອງຮັບການເປີດປະເທດຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວ; ຊຶ່ງບົດຄວາມນີ້ມີຈຸດປະສົງເພື່ອນໍາສະເໜີພາບລວມບາງສ່ວນ ຂອງຜົນກະທົບໂຄວິດ-19 ຕໍ່ອຸດສາຫະກໍາໂຮງແຮມ, ຮ້ານອາຫານ ແລະ ການປັບຕົວເພື່ອສ້າງພູມຄຸ້ມກັນພ້ອມຮັບມືກັບວິກິດໃນອະນາຄົດ. ພ້ອມທັງສະເໜີແນະແນວທາງ ການປັບຕົວຂອງທຸລະກິດໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານໃນໄລຍະປ່ຽນຜ່ານ ໃຫ້ສາມາດຮອງຮັບການເປີດປະເທດເພື່ອຮັບນັກທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ທັງເປັນຊ່ອງທາງໃນການຟື້ນຕົວຂອງທຸລະກິດ ວິສາຫະກິດຂະໜາດນ້ອຍ ແລະ ກາງຂອງລາວ ໂດຍສະເພາະແມ່ນທຸລະກິດທີ່ເປັນຕ່ອງໂສ້ກັບອຸດສາຫະກໍາທ່ອງທ່ຽວ.
ສອຄ